FARBIARSKE SKÚŠKY MALÝCH PLEMIEN 17.07.2021

Slovenská poľovnícka komora – Obvodná poľovnícka komora Levice v spolupráci s PZ Hubertus Žemberovce usporiada 

 

FARBIARSKE SKÚŠKY MALÝCH PLEMIEN


Termín: 17.07.2021

Miesto: PR PD Žemberovce


Časový harmonogram:

08:00 hod. – zraz účastníkov na chate Hubertus, odbočka vpravo na konci obce z hlavnej cesty smer Hontianske Nemce

08:20 hod. – veterinárna prehliadka prihlásených psov

08:30 hod. – začiatok skúšok


Všeobecné ustanovenia:

Skúšok sa môžu zúčastniť jazvečíky, teriéry, sliediče, duriče, bez ohľadu na vek či vykonané skúšky, farbiare s PF, majitelia ktorých včas, do 30.06.2021, podali prihlášku na skúšky na OPK Levice, Dopravná č. 14 a zaplatili skúšobný poplatok 35,- € pre členov OPK Levice a SKCHTaF, a 45,- € pre ostatných. Poplatok je možné uhradiť na sekretariáte OPK, alebo na č. ú. SK55 0200 0000 0027 5269 4251, VS17072021, do poznámky uviesť meno psa alebo vodiča. Pri úhrade po uvedenom termíne organizátor skúšok nemôže garantovať prijatie prihlášky. Potvrdenie o zaplatení je potrebné predložiť k nahliadnutiu pred otvorením skúšok.  

Pre plemená organizované v Slovenskom klube chovateľov teriérov a foxteriérov je možnosť zadania titulu Víťaz FSMP, KV, CACT a CCT. Titul klubový víťaz môže byť udelený psovi/suke plemien SKCHTaF, ktorý získa najlepšie ocenenie a majiteľ je člen klubu, CACT, CT dostane najlepší v plemene, ktorý skončí v I. cene. 

 Vodič psa musí byť poľovnícky ustrojený, vrátane poľovníckeho klobúka, musí mať platný poľovný lístok, preukaz pôvodu psa, veterinárny preukaz, vodiaci remeň, farbiarsky remeň /najmenej 5 m dlhý/, píšťalku, pušku a náboje. 

Skúša sa podľa platného skúšobného poriadku pre farbiarske skúšky malých plemien za každého počasia.

Úspešné absolvovanie skúšok kvalifikuje psa za poľovne upotrebiteľného na dohľadávanie srnčej zveri.


Veterinárne pokyny:

 Každý vodič sa musí pred skúškami preukázať veterinárnym potvrdením, že pes bol zaočkovaný proti psinke, besnote, parvoviróze a infekčnej hepatitíde, nie viac ako 1 rok a nie menej ako 4 týždne pred konaním skúšok.

 Vodiči z iných okresov musia mať okrem toho veterinárne potvrdenie, nie staršie ako 5 dní, že pes je zdravý a nepochádza z miesta nebezpečných nákaz.

Zo skúšok sa vylučujú choré, zoslabnuté jedince a háravé suky.

 Skúšky budú organizované na základe príslušných prijatých opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR) v súvislosti so zamedzením šírenia koronavírusu COVID – 19.